ANOMALÍA Y EXCEPCIÓN

SINOPSI

“A vegades no m’acabo d’entendre ni jo, d’acord? I necessito entendre què em passa aquí dins”, diu la Maria, tot assenyalant-se el cap mentre intenta fer entendre al públic que no s’entén a ella mateixa i que necessita alguna manera ordenar-se, “posar-hi paraules”, diu.

Anomalía y Excepción és un viatge entre la realitat i la ficció, on exposa records de la seva infància i adolescència per entendre si ella és o no la culpable de la mort dels seus pares. És una reflexió sobre la identitat, el gènere, el sexe, la mort, la culpa i el suïcidi. Una investigació sobre els límits de les relacions familiars i la influencia de la religió al nostre pensament.

Anomalía y Excepción

Durada de l’espectacle: 60 minuts

Espectacle en català i castellà.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció: Maria Cambil

Intèrprets: Clàudia Ferrer, Carles Vidal i Maria Cambil.

Espai lumínic: Pep Arumí.

Espai sonor: Carles Vidal.

Escenografia: Ignasi Albarado.

Vestuari: Maria Boquera.

Acompanyament artístic: Xicu Masó.

Una coproducció de Maria Cambil Produccions i Escola Universitària ERAM.

Amb la col·laboració de El Canal – Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt, L’Espiral Espai de dansa, Sala la Planeta i Festival Z.

SOBRE L’AUTORA I LA PEÇA

Vaig començar a escriure la peça a finals del 2020, una peça que estaria basada en un conte que es va inventar el meu pare el 2019 i que sempre m’havia encuriosit: la història d’Anomalía y Excepción, una història protagonitzada per dues germanes dins una família on l’amor funciona jeràrquicament i on hi ha algú que mai es podrà sentir estimat.

Després d’escoltar la història i commocionar-me una vegada rere una altra, vaig dur a terme una reflexió sobre la família i vaig deixar volar la meva imaginació fins crear la meva pròpia història que seria batejada amb el mateix nom que el meu pare havia batejat la seva: Anomalía y Excepción, la història d’una noia, jo mateixa, que vol entendre la raó veritable de la mort dels seus pares i del seu patiment, una història en la que em qüestiono a mi mateixa, el meu gènere, la meva identitat, la meva manera d’estimar i la meva raó de viure.